Siirry sisältöön
Podcastit
|
16.11.2021

Suoraan sosiaaliturvasta -podcast, osa 7: Kuuluuko asiakkaan ääni sosiaaliturvakeskustelussa?

Sosiaaliturvauudistus on nostattanut ja nostattaa yhä vilkasta keskustelua siitä, millainen olisi parhaalla mahdollisella tavalla toimiva sosiaaliturvan malli. Kuuluuko tässä keskustelussa riittävästi niiden ihmisten ääni, joita asia eniten koskettaa?
Tomi Ståhl, Taina Mäntyranta, Asta Leppä, Mariko Sato, Johanna Hytönen

Podcastissa keskustelevat sosiaali- ja terveysministeriö johtaja ja lääkintöneuvos Taina Mäntyranta, Amnestyn taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien asiantuntija Mariko Sato ja Kelan kehittämispäällikkö Tomi Ståhl. Kommenttipuheenvuorossa ääneen saadaan toimittaja Asta Leppä. Keskustelua johdattelee Sosiaalivakuutus.fi:n erikoistoimittaja Johanna Hytönen.  

Suomessa ollaan isojen, sosiaaliturvaan liittyvien uudistusten äärellä. Käynnissä oleva sosiaaliturvauudistuksen tavoitteena on ihmisen näkökulmasta nykyistä selkeämpi ja toimivampi järjestelmä, jossa otetaan huomioon ihmisten elämäntilanteiden moninaisuus. Myös toimintaansa aloittelevilla uusia hyvinvointialueilla on suuri merkitys siinä, millaiseksi kokonaisuus muodostuu. 

Asiantuntijat tekevät parhaansa, mutta miten varmistetaan, että kokonaisuudessa huomioidaan myös sosiaaliturvaa käyttävien mielipiteet? Erityisesti niiden kaikkein vaikeimmassa ja haavoittuvimmassa asemassa olevien toiveet ja tarpeet? Millaista kanssakulkemista ja kohtaamisia tarvitaan?

Podcastin voi lukea tekstiversiona täältä.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje