Siirry sisältöön
Kehittyvä sosiaaliturva
|
27.3.2024

Sosiaalivakuutus lopettaa toimintansa – Kelan tietosisällöt keskitetään Kelan tietotarjotin -verkkopalveluun

Kelan tuottamaa sosiaaliturvatietoa käsittelevät verkkojutut sekä Kelan asiantuntijoiden haastattelut ja puheenvuorokirjoitukset ilmestyvät jatkossa Kelan tietotarjottimessa ja osin kela.fissä.
Teksti Kela | Kuvat iStock ja Kelan tietotarjotin
Kelan Tietotarjottimen käyttäjä selailee sen sivuja läppäriltään.

Tietotarjotin keskittyy vastaamaan Kelan yhteisöasiakkaiden ja kumppanien tietotarpeisiin.

Kela tuottaa laajasti erilaista tutkimus- ja tilastotietoa Kelan toiminnan ja sosiaaliturvan kehittämiseksi. Sosiaalivakuutus-verkkomedia on ollut yksi väylä tiedon jakamiseen ja keskustelun herättämiseen.

Erityisesti sosiaaliturvan päättäjille, asiantuntijoille, Kelan sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille suunnattua Sosiaalivakuutusta on julkaistu vuodesta 1963. Painetusta lehdestä luovuttiin vuonna 2019, minkä jälkeen Sosiaalivakuutusta on tuotettu verkkoon. 

Kevään aikana sidosryhmille ja päättäjille tarkoitettu tieto keskitetään Kelan tietotarjottimeen ja kela.fi-sivuille. Kelan tietotarjotin on syksyllä 2022 perustettu verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen paikkaan Kelan tuottaman tutkimus- ja tilastotiedon. Palvelussa on tarjolla laajasti valtakunnallista, alueellista ja paikallista tietoa.  

– Keskitämme tietosisällöt Tietotarjottimeen ja osin Kelan verkkosivuille, mikä helpottaa tiedon löytymistä, sanoo Sosiaalivakuutuksen päätoimittaja Henrik Jussila

Muutoksen myötä Kelan tietotarjottimessa aletaan julkaista myös taustoittavia artikkeleja ja ajankohtaisia keskustelun avauksia. Kelan suosittu tutkimusblogi löytyy myös Tietotarjottimesta. 

Sosiaaliturvaan liittyvät jutut löydät jatkossa helpommin  

Sosiaalivakuutuksen muutos noudattelee vahvasti viestinnän ja mediakentän muutosta. Vielä 2010-luvulla Kela julkaisi painettuna lehtenä Yhteispeli-henkilöstölehteä, Kelan Sanomia (sittemmin Elämässä – Mitt i Allt -lehteä) sekä Sosiaalivakuutus-lehteä sidosryhmille. Verkkopalveluissa ja verkkomedioissa panostettiin aluksi paljon palv​elujen löydettävyyteen, kunnes rinnalle nousi yleisön tavoittaminen sosiaalisen median kautta mielenkiintoisilla sisällöillä. 

Kelan strategiassa tieto on nostettu yhdeksi kolmesta painopisteestä. Sen mukaan Kela tukee sosiaaliturvan ja koko yhteiskunnan kehittämistä ja päätöksentekoa luotettavalla ja ajankohtaisella tiedolla. 

– Julkaisukanavaksi on valittu aikaan ja tilanteeseen sopivin media. Tavoitteena pysyy kohderyhmiä palvelevan laadukkaan ja hyödyllisen sisällön tuottaminen, kuten tähänkin saakka, sanoo Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäki

Kiitos kaikille Sosiaalivakuutuksen lukijoille ja tervetuloa lukemaan sosiaaliturvaan liittyviä juttuja jatkossa Kelan muissa verkkopalveluissa! 

***

Sosiaalivakuutus.fi-sivusto säilyy verkossa luettavana vuoden 2024 ajan, mutta sen sisältö ei enää päivity maaliskuun jälkeen. Sosiaalivakuutus-verkkomedian vuosina 2019–2024 ilmestyneet sisällöt löytyvät vuoden 2024 jälkeen Kelan tietotarjottimesta ja Kelan verkkosivuilta.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje