Siirry sisältöön

Tietoa Sosiaalivakuutuksesta

Sosiaalivakuutus on sosiaali- ja terveysturvan kysymyksiä käsittelevä verkkomedia, jota julkaisee Kela. Sosiaalivakuutus on suunnattu sosiaaliturvan päättäjille, asiantuntijoille, Kelan sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille sosiaaliturvasta kiinnostuneille lukijoille.

Sosiaalivakuutuksessa pidetään esillä sosiaaliturvaan ja sen kehitykseen liittyviä aiheita. Julkaisemme artikkeleita, puheenvuorokirjoituksia ja Suoraan sosiaaliturvasta -podcastia. Sivuillamme toimii myös Kelan webinaarikatsomo.

Kelassa tehdään paljon sosiaaliturvan tutkimusta ja tilastointia. Sosiaalivakuutuksessa nostamme esiin Kelassa tuotettua tietoa. Vakioaiheitamme ovat esimerkiksi sote-uudistus, kuntoutus, toimeentulotuki, perustulo, Kela-taksit, lääkekorvaukset ja Kanta-palvelut.

Sosiaalivakuutuksella on pitkät perinteet, sillä se alkoi ilmestyä painettuna lehtenä jo vuonna 1963. Yksinomaan verkkomedia Sosiaalivakuutuksesta tuli vuonna 2019.

Sosiaalivakuutuksen päätoimittaja on viestintäpäällikkö Henrik Jussila ja toimituspäällikkö viestinnän asiantuntija Veera Adolfsen. Tavoitat toimituksen osoitteesta sosiaalivakuutus@kela.fi. Sosiaalivakuutusta tehdään yhteistyössä Otavamedia OMAn kanssa. Seuraa Sosiaalivakuutusta Twitterissä ja tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme!