Siirry sisältöön
Webinaarikatsomo
|
18.04.2024

Onko digitalisaatio ratkaisu soten ongelmiin?

Aamu Kelassa 20.3.2024 klo 9.15–10.30.
 
Tapahtuman info ja ohjelma

Jos striimattu lähetys ei näy, klikkaa sivun alalaidan linkkiä Evästeasetukset, valitse Hyväksy kaikki ja päivitä sivu. Voit myös katsoa striimauksen suoraan YouTubesta tästä linkistä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työvoima- ja resurssipula huolestuttavat. Samalla hyvinvointialueisiin kohdistuu merkittäviä säästöpaineita. Hankalassa tilanteessa digitaalisten palvelujen ja tietojärjestelmien kehittämiseen liitetään paljon toiveita soten tuottavuuden lisäämisestä. 

Miten sote-alan digitaalisia palveluita ja tietojärjestelmiä sitten pitäisi kehittää ja millaista yhteistyötä siihen tarvitaan? Mitä ICT-ratkaisuja on järkevää toteuttaa hyvinvointialueilla ja mitä kansallisesti Kanta-palveluissa? Mitkä digitalisaation keinot lisäävät sote-järjestelmän tuottavuutta ja miten järjestelmien käytettävyyttä voidaan parantaa? Kuinka digitaaliset palvelut tukisivat mahdollisimman laajasti kaikkia asiakkaita?

Maaliskuun Aamu Kelassa -tilaisuudessa 20.3. digitaalisista sote-palveluista keskustelevat Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Teemu Mäkelä, hyvinvointialueiden ohjausosaston osastopäällikkö Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä, NHG:n johtava konsultti ja väitöskirjatutkija Mikko Huovila sekä Kanta-palveluiden kehityspäällikkö Pirjo Vuorikallas Kelasta. Tilaisuuden avaa Kelan pääjohtaja Outi Antila, jonka jälkeen puheenvuoron pitää sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosaston osastopäällikkö Kari Hakari sosiaali- ja terveysministeriöstä. Paneelin juontajana toimii Saara Salonen Kelan viestinnästä, ja keskustelun vetää yhteen Kelan uusi tietopalvelujohtaja Arto Vuori.

Aamu Kelassa -tapahtumat ovat ajankohtaisia keskustelutilaisuuksia Kelan kumppaneille ja sidosryhmille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Aika: keskiviikkona 20.3. klo 8.45–10.30 Kelan päätalolla. Keskustelua on mahdollista seurata myös etänä. Päätalolla aamupuuro klo 8.45–9.15. Ohjelma ja striimi alkavat klo 9.15.  

Paikka: Kelan päätalo, Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki. Etänä webinaarikatsomo.  

Tilaisuuden tallenne jää katsottavaksi tälle sivulle.

Tutustu myös aiempiin Aamu Kelassa -tapahtumiin

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje