Siirry sisältöön
Podcastit
|
21.5.2021

Suoraan sosiaaliturvasta -podcast, osa 2: Ken on maista kaunein?

Kelan tutkimusprofessori Hennamari Mikkola ja THL:n tutkimusprofessori Pasi Moisio analysoivat podcastissa, mitä Sosiaaliturvan kauneuskilpailu -juttusarjasta opittiin. Keskustelua johdattelee Aalto-yliopiston taloustieteen professori ja Helsinki GSE:n Tilannehuoneen vetäjä Otto Toivanen.
Suoraan sosiaaliturvasta -podcastin logo

Sosiaaliturvan kauneuskilpailu -juttusarjassa on etsitty maailman parasta sosiaaliturvamallia. Näyttää kuitenkin siltä, että täydellistä sosiaaliturvamallia ei ole ja toisaalta Suomen sosiaaliturvamalli on yksi maailman kattavimmista.

Podcastissa kysytään myös, mitä Suomessa voitaisiin oppia eri maiden parhaista ratkaisuista. Viron digitaaliset ratkaisut, Tanskan työllistymispalvelut, osa-aikatyön mahdollisuudet sekä Hollannin palvelujen keskushallinnon purkaminen herättävät podcastin keskustelijoissa uusia ajatuksia.

Suoraan sosiaaliturvasta -podcastissa käsitellään sosiaaliturvan kiperiä kysymyksiä. Nämä kysymykset tulevat usein esille sosiaaliturvasta käytävässä keskustelussa ja ovat haastavampia ratkaistavia kuin aluksi saattaa vaikuttaa. Keskustelijoina on sosiaaliturvan asiantuntijoita ja vaikuttajia.

Podcastin voi lukea tekstiversiona täältä.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje