Siirry sisältöön
Tutkittua tietoa
|
24.4.2023

Kelan tutkimus, tilastot ja tietotuotteet löytyvät nyt Kelan tietotarjotin -verkkopalvelusta

Kela on paitsi sosiaaliturvan toimeenpanija, myös merkittävä tietotalo. Kelan tietotarjotin kokoaa Kelan tilastot, Tutkimusblogin ja muut tietotuotteet yhteen verkkopalveluun.
Teksti Ruut Tolonen | Kuvat iStock ja Kelan tietotarjotin
Kelan Tietotarjottimen käyttäjä selailee sen sivuja läppäriltään.

Tietotarjotin keskittyy vastaamaan Kelan yhteisöasiakkaiden ja kumppanien tietotarpeisiin.

Kelan tietotarjotin -verkkosivusto kokoaa yhteen Kelan tietosisällöt ja -palvelut. Tietotarjotin keskittyy vastaamaan Kelan yhteisöasiakkaiden ja kumppanien tietotarpeisiin, kun taas Kela.fi-sivusto palvelee erityisesti henkilöasiakkaita.

Tietotarjottimen sisällöt on suunnattu kaikille sosiaaliturvaan liittyvästä tiedosta kiinnostuneille ja sitä työssään hyödyntäville, kuten päättäjille, medialle ja tutkijoille.

”Kaikille käyttäjille avoimen tietotarjottimen kautta Kelan tuottama ja hallinnoima tieto on saatavilla entistä helpommin. Toivon, että myös uudet käyttäjät löytävät nyt tietosisältöjemme pariin”, sanoo Kelan tietopalveluiden johtaja Marina Lindgren.

Tietotarjotin helpottaa Kelan kattavien aineistojen käyttöä

Tietotarjottimessa voi tutustua Kelan tietoon liittyvään palvelutarjontaan yleisesti tai hakea tietoa täsmälliseen tarpeeseen. Sivuston haun avulla löytää aiheeseen Kelan tietotuotteet ja -palvelut riippumatta siitä, onko kyse esimerkiksi tilastoista tai tutkimuksesta.

Palvelusta löytyy Tutkimusblogi, jossa Kelan tutkijat kertovat ajankohtaisista ilmiöistä ja tutkimustuloksista, tilasto- ja tutkimustietoa yhdisteleviä tietopaketteja sekä Kelasto-tilastotietokanta.

”Kattavat aineistomme mahdollistavat paitsi tuoreen tilastotiedon tarkastelun, myös kehityksen seurannan takautuvasti pitkiltäkin ajanjaksoilta. Tietoja voi tarkastella kunnan, hyvinvointialueen tai koko Suomen tasolla”, Lindgren kertoo.

Kelan tietotarjottimen etusivu.
Tietotarjottimessa voi tutustua Kelan tietoon liittyvään palvelutarjontaan yleisesti tai hakea tietoa täsmälliseen tarpeeseen.

Interaktiiviset sovellukset tarjoavat lisämahdollisuuksia tilastotietojen hyödyntämiseen. Alueen tilannekuva kokoaa Kelan etuuksiin liittyvää tietoa tarkasteltavaksi hyvinvointialueittain, ja työllisyyden kuntakokeilujen tilannekuvassa voi tutkia perustoimeentulotuen ja kunnan osarahoittaman työmarkkinatuen saajiin liittyviä kuntakohtaisia tietoja.

Kelan tietotarjotinta kehitetään edelleen entistä toimivammaksi saadun palautteen perusteella.

Tutustu Kelan tietotarjottimeen.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje