Siirry sisältöön
Kehittyvä sosiaaliturva
|
23.2.2015

Kela jatkaa tekstiensä selkeyttämistä


Kela on pilottina virkakielikampanjassa, joka alkoi lokakuussa. Muut pilottiorganisaatiot ovat Verohallinto, liikenne- ja viestintäministeriö, Trafi, Maahanmuuttovirasto sekä Tampereen ja Vaasan kaupungit.

Kampanjassa etsitään hyviä käytäntöjä siihen, että viranomaiset osaavat kirjoittaa muun muassa lakiin perustuvat tekstit niin, että kansalaiset ymmärtävät ne vaivatta. Suuri osa teksteistä julkaistaan ja luetaan nykyisin verkossa, mikä vaatii erilaista otetta kirjoittamiseen. Piloteissa työskentelytavaksi otetaan tekstin kirjoittaminen samaan aikaan sekä suomeksi ja ruotsiksi, jotta myös kieliversiot edistävät selkeää ilmaisua.

Kelassa työstettäväksi otetaan alle 16-vuotiaan vammaistuen verkkoasiointitekstit. Tätä etuutta ei ole aikaisemmin voinut hakea verkkoasiointipalvelussa, joten selkeytyksessä ollaan nyt uuden äärellä.

Kirjeiden ja päätösten selkeyttämistä ei myöskään ole unohdettu. Sitä tehdään kaiken aikaa virkatyönä, ja selkeän kielen periaatteita viedään kaikkien Kelassa kirjoittavien omaksuttaviksi.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje