Siirry sisältöön
Kehittyvä sosiaaliturva
|
24.9.2015

Kelan videoista tuli suosittuja YouTubessa

Etuuden ja verkkopalvelun pääasiat saat haltuun kahdessa minuutissa.
Teksti Pauliina Venäläinen | Kuvat Kela

Kela on tuottanut videoita, joissa neuvotaan verkkoasiointipalvelun käyttöä ja esitellään etuuksia tiiviissä paketeissa. Uusia videoita on tarkoitus tuottaa ja julkaista Kelan YouTube-kanavalla jälleen syksyn aikana.

Uusia videoita julkistetaan syksyn aikana.

Videot ovat osa Kelan verkkopalveluiden ja asiakaspalvelun synkronoitua kehittämistyötä. Perinteisten tekstipainotteisten sisältöjen, kuten esitteiden ja verkkosivujen, rinnalle haluttiin luoda visuaalisia, nopeasti sisäistettäviä sisältöjä. Kaikki videot on suunniteltu erityisesti nopeatempoiseen verkkomaailmaan.

Selkeästi ja vaihe vaiheelta

Videoilla annetaan ohjeet Kelan verkkoasiointipalvelun käyttöön vaihe vaiheelta. Opintotuen hakemiseen ja vapaaehtoiseen palauttamiseen sekä työttömyysajan ilmoituksen tekemiseen verkossa opastetaan asiointipalvelun ruutu kerrallaan.

Asiointipalvelun käyttöä ohjeistetaan monin tavoin, jotta siitä tulisi mahdollisimman helppo- ja varmakäyttöinen sekä houkutteleva palvelukanava asiakkaille. Verkkoasioinnin lisääntyminen vähentää Kelan puhelinpalvelun ja palvelupisteiden ruuhkia. Samalla säästetään ja tehostetaan Kelan toimintaa.

Keväällä tehtiin myös suositun videobloggaajan eeddspeaksin eli Eetu Pesosen kanssa kolmen videon sarja. Sen avulla markkinoidaan nuorten kuntoutuskampanjan sivustoa, www.nuortenkuntoutus.fi, ja kerrotaan Kelan kuntoutuspalveluista nuorten omalla kielellä.

Eeddspeaks on yksi Suomen suosituimmista vloggaajista. Kanavalla on jo lähes 200 000 seuraajaa.

Jo satojatuhansia katselukertoja

Kela opastaa -videoita on markkinoitu asiakkaille YouTube- ja Facebook-mainonnalla. Mainonta on vaikuttanut. Katselukertoja on kertynyt muutamassa kuukaudessa yhteensä satojatuhansia. Nämä videot ovat Kelakanavan kuuden suosituimman videon joukossa sekä näyttökertojen että tykkäysten perusteella laskettuna, vaikka ne ovat olleet verkossa vasta muutaman kuukauden.

Kela opastaa -videoilla on kuukaudessa satojatuhansia katsojia.

Verkkomainonnan lisäksi videoista viestitään Kelan omissa sosiaalisen median kanavissa, ja niitä on tarjottu Kelan sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden käyttöön. Esimerkiksi perhe-etuusvideota voi hyödyntää neuvoloissa, kun kerrotaan Kelan etuuksista tuleville vanhemmille. Oppilaitokset ovat jo käyttäneet opintotukivideoita omassa viestinnässään.

Kelan YouTube-kanavalla julkaisevat muutkin Kelan yksiköt kuin viestintä. Esimerkiksi tutkimusosaston seminaaritaltioinnit ja henkilöstöosaston rekrytointivideot löytyvät kanavalta. Yhteensä kanavalla on jo reilut 200 videota. Videot on jaettu soittolistoille, jolloin asiakkaiden ja sidosryhmien on helpompi löytää itseään kiinnostavia sisältöjä.

 

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje