Siirry sisältöön
Podcastit
|
30.11.2022

Suoraan sosiaaliturvasta -podcast, osa 11: Sote-uudistus onnistuu yhteistyössä ja tietoa jakamalla

Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuodenvaihteessa. Kela ja alueet ovat jatkossa toisilleen tärkeitä yhteistyökumppaneita.
Marjukka Turunen, Sari Kenttä, Timo Lundén, Ulla Tiainen, Johanna Hytönen.

Podcastissa keskustelevat kahden hyvinvointialueen yhteyshenkilönä Kelassa toimiva ratkaisukeskuksen päällikkö Timo Lundén, Siun soten työkykyohjelman projektiasiantuntija Ulla Tiainen ja Kelan lainsäädäntöjohtaja Marjukka Turunen. Kommenttipuheenvuorossa ääneen saadaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteyshenkilö, ratkaisukeskuksen päällikkö Sari Kenttä Kelasta. Keskustelua johdattelee Sosiaalivakuutus.fi-verkkomedian erikoistoimittaja Johanna Hytönen.

Sote-uudistukselle on asetettu kovia tavoitteita, kuten palveluiden saavutettavuuden ja alueellisen tasapuolisuuden parantuminen ja hyvinvoinnin lisääntyminen. Esimerkiksi sote-uudistuksen verkkosivuilla todetaan, että painopisteen siirtäminen raskaista palveluista ehkäisevään ja ennakoivaan toimintaan sekä asiakaslähtöisyyteen edellyttää eri toimijoiden yhteistyötä.

Yksi paljon pohdittu tähän liittyvä kysymys on asiakkaan tietojen liikkuminen eri viranomaisten välillä. Kuuntele, millaisia toiveita ja tavoitteita keskustelijoilla on tiedonkulun parantamisen suhteen. Miten asiakkaat voisivat hyötyä siitä, että tiedonvaihto helpottuisi, ja miten tiedonkulkua Kelan ja tulevien hyvinvointialueiden välillä voitaisiin parantaa?

Podcastin voi lukea tekstiversiona täältä.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje