Siirry sisältöön
Podcastit
|
21.5.2021

Suoraan sosiaaliturvasta -podcast, osa 1: Korona ja sosiaaliturva

Miten sosiaaliturva kestää koronan aiheuttamat paineet? Kelan tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen, THL:n tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto ja Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki keskustelevat koronan vaikutuksista sosiaaliturvaan. Keskustelua johdattelee Aalto-yliopiston taloustieteen professori ja Helsinki GSE:n Tilannehuoneen vetäjä Otto Toivanen.
Suoraan sosiaaliturvasta -podcastin logo

Suoraan sosiaaliturvasta -podcastin avausjaksossa perehdytään koronakriisin välittömiin ja pitkäaikaisiin vaikutuksiin sosiaaliturvaan. Kun koronaepidemia maaliskuussa 2020 käynnistyi ja lomautukset yleistyivät, kasvoi myös Kelan etuuksien tarve. Tämä näkyy niin Kelan etuustilastoissa kuin muun muassa Helsinki Graduate School of Economicsin Tilannehuoneen aineistoissa.

Podcastin keskustelijat tunnistivat muitakin korona-ajan ilmiöitä, joilla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Terveyspalvelujen kasvavan hoitovelka, mielenterveyden häiriöt sekä lasten ja nuorten yksinäisyys ovat tulevaisuuden kannalta iso riski. Miten näitä vaikutuksia voidaan lieventää?

Suoraan sosiaaliturvasta -podcastissa käsitellään sosiaaliturvan kiperiä kysymyksiä. Nämä kysymykset tulevat usein esille sosiaaliturvasta käytävässä keskustelussa ja ovat haastavampia ratkaistavia kuin aluksi saattaa vaikuttaa. Keskustelijoina on sosiaaliturvan asiantuntijoita ja vaikuttajia.

Podcastin voi lukea tekstiversiona täältä.

Seuraa sosiaaliturvan kehityksen isoja ja pieniä aiheita, tutkimuksia ja tilastoanalyysejä.

Tilaa uutiskirje